SPLETNA BAZENSKA TRGOVINA

Danes sem se popoldne zleknila v senco ob našem bazenu in začela razmišljati o tem, kako pogosto na internetu iščem informacije o bazenu, kako ga vzdrževati, kakšne kemikalije kupiti, kaj bi bilo dobro, ampak še vedno poceni…. In pri tem sem začela razmišljati tudi o tem, kakšna bi bila zame idealna trgovina z bazensko opremo – virtualna seveda, da jo lahko obiščem takole v senčki, ob bazenu.

Slike

Vsi radi vidimo lepe slike, tega ni treba pojasnjevati. In lepe slike bazenov? Oh, ja, veliko jih je in včasih prav sanjam o kakšnem od tako videnem prekrasnem bazenu. Kako lepo bi bilo, če bi bil moj! Ampak, to kar je pomembno je, da me na spletu take slike pritegnejo in moja bazenska trgovina bi bila polna takih privlačnih slik. Seveda so slike pomembne tudi ob vsakem izdelku in ob vsakem opisu. Ljudje smo pač tako narejeni. Vse moramo videti, samo suhoparni opisi danes enostavno niso dovolj.

 

Preprosta področja oziroma kategorije

Pripravila bi največ 5 področij. To je povsem dovolj, saj več kategorij povzroči samo zmedo. Kadar naletim na trgovino, ki mi ponuja ogromno različnih področij, jo takoj zapustim. Prebijanje skozi njih je enostavno prenaporno. In kakšna bi bila področja v moji idealni bazenski trgovini?

  1. Najprej gradnja bazena. To je konec koncev osnova. Najprej potrebujemo bazen, potem pa lahko uživamo v njem, ga urejamo, skrbimo zanj…
  2. Potem bi sledila kategorija oprema za bazen. Ko enkrat bazen imamo, ga moramo opremiti. Pa tudi za vzdrževanje in zabavo potrebujemo dodatno opremo in na ta način bi jo zelo enostavno našli.
  3. Čiščenje bazena. To je pravzaprav nujno področje. Če že imamo bazen je prav, da zanj skrbimo tako kot je treba. In priznam, o čiščenju bazena sprva nisem vedela veliko. Mislim, da to drži za veliko novih lastnikov bazenov. In zato je taka kategorija zelo dobrodošla.
  4. Vzdrževanje bazenske vode. Zame je to dovolj obsežna tema, da si zasluži svojo kategorijo. Morda bi jo lahko stlačila v čiščenje bazena, ampak osebno mislim, da je za vzdrževanje vode v bazenu potrebno kar veliko vedeti, pa tudi imeti ustrezne izdelke.
bazenska trgovina

bazenska trgovina

Več kot suhoparno naštevanje podatkov o izdelkih

Pravzaprav me v spletnih trgovinah danes najbolj moti to, da so izdelki zelo slabo opisani. Še posebej, ko ste prvič lastniki bazena in o skrbi zanj enostavno ne veste dovolj, je to izjemno zoprno. Vem, da potrebujem klor, pa morda še kaj proti algam, ampak kaj ko se tukaj moje znanje konča. In takrat pričakujem, da bom v trgovini, ki prodaja take izdelke našla tudi informacije o tem. Da se lahko odločim, da konec koncev morda spoznam tudi, da je potrebno narediti še kaj več. Kako pogosto moram uporabiti določene kemikalije, kdaj vem, da je voda primerno čista, kakšna je prava temperatura in podobno. Moja idealna bazenska trgovina bi imela kratke informacije o vsakem področju, o vsaki podkategoriji in izdelki sami bi bili opisani, kot da jih je opisal nekdo, ki je izdelek že kdaj uporabil in ve o čem govori.

Kratki članki o različnih temah….v nekaj korakih

Spletna trgovina mora imeti tudi splošne informacije o področju s katerim se ukvarja. Meni najljubši so članki, ki v nekaj korakih opišejo določeno področje. Na primer: Vzdrževanje bazenske vode v 5 korakih. Če so ti koraki opisani kratko, preprosto in jedrnato, ter jih spremlja še kakšna primerna slika, potem je to zadetek v polno. Take koristne informacije, ki jih lahko preberete v dveh minutah, ki so pregledne in enostavne, so izjemno koristne. In iz novega lastnika bazena, ki še ne pozna vseh trikov dobre in ne predrage skrbi za bazen, hitro naredijo starega mačka, ki bo o bazenu vedel  vse kar je res potrebno.

 

Za zaključek

Morda pa bo tole moje čisto osebno razmišljanje prebral tudi lastnik kakšne bazenske trgovine. In morda se mu bo zdela katera od mojih idej zanimiva in morda bom čez nekaj časa naletela na bazensko trgovino, ki bo taka kot bi jo oblikovala sama. In to je prednost spleta in tega, da lahko vsi izrazimo svoja mnenja, svoje ideje in zamisli. In s tem morda nevede spreminjamo tudi naš virtualni svet.