Obleke za družice na poroki

poročne obleke drageKot sem že omenila v prejšnjem članku so obleke za družice na poroki ključnega pomena.
Več info na: Poročna agencija GOGA
Prav tako je tudi pomembno kako se bodo oblekli moški in njihovi spremljevalci. Tako kot morajo biti družice in njihove obleke usklajene morajo biti tudi usklajene obleke za najboljše moške. V Ameriki se dobro zavedajo dejstva, da obleka naredi človeka. Zato nimajo samo prodajaln ali izposojevalnic, ki bi imele samo obleke za neveste. V Ameriki si lahko sposodiš tudi obleko za družice. Vsi se spomnimo filma, v katerem je glavna igralka bila v svojem življenju že 27 družica. V svoji omari je imela več kot 27 oblek za družice, te so bile zelo različne glede na tematiko poroke. Obleke za družice so varirale vse od zelo preprosti do zelo tematskih in dodelanih ter pisanih.

V nekaj kulturah je moč videti da neveste raje izbirajo za družice mlada dekleta kot odrasle ženske.  Ta tradicija se ohranja predvsem na Norveškem in v Angliji. Ta mlada dekleta imajo tudi druge naloge. Te naloge so tudi nošenje cvetja in posipavanje le tega po preprogi. Danes v modernih časih so te vloge razdelili na dva dela. Na posebej družice in na posebej mlada dekleta, ki posipajo cvetje po preprogi.

Četudi se kultura in moderni časi hitro spreminjajo, nekaj ostaja isto. To pa so naloge družic. Te so že od nekdaj bile tiste, ki so morale pomagati nevesti pri oblačenju, ličenju, frizuri, pripravi prostora in pri pisanju vabil ali kakšnega drugega zamudnega dela. V Evropi in v severni Ameriki imajo družice posebno nalogo. Tako kot gredo moški na zabavo na svoj zadnji dan samskosti. Gredo tudi nevesta in njene družice na to zabavo. V Sloveniji je tradicija da nevesta obleče tančico in kasneje druge družice oblečejo isto majico, ki vsebuje različne slogane. Družice in nevesta skupaj spijejo kakšno kupico, ter se skupaj odločijo kakšna bo obleka za družice. V preteklih časih je pomembno besedo imela nevesta. Dan danes se nevesta posvetuje z družicami okrog oblek za družice.

Družice ji prav tako morajo pripraviti zabavo pri kateri vsaka izmed njih pripravi nekaj posebnega za svojo drago prijateljico, ki se poroči. V tradiciji je tudi, da prijateljice plačajo nevesti izposojo obleke ali pa da prijateljice plačajo slači fante. Tile pa naj bi jih zabavali do poznih nočnih ur. Vsaka nevesta ima torej svoj zadnji samski dan v lepem spominu.

Obleke za družice v modernih časih plačajo družice. Seveda pa je potrebno biti pozoren, da si jih vse lahko privoščijo. Zato mora biti nevesta dobro osveščena o finančnem stanju svojih prijateljic. Praksa še vedno ostaja ista, če družice nimajo denarja za obleko za družice potem jo plača nevesta. Sicer je njena poroka in to obleko se po navadi nosi samo enkrat v življenju. Velikokrat se nevesta odloči za obleko, katero bi lahko družice nosile tudi kasneje v življenju.