Koliko me stane prenova strehe?

cena-prenove-streheVeliko ljudi si ne drzne niti pomislit o stroških prenove strehe. Kaj pa če bi vam rekli, da boste skozi leta prihranili toliko, da bi si skoraj lahko kupili še eno hišo, to pa lahko kasneje podarite svojim otrokom? Normalna prenova strehe vam bo odštela okrog 300-400 evrov na kvadratni meter. Prenova strehe v ekološko streho vam bo odštela okrog 100-200 evrov na kvadratni meter. Seveda vemo, da zelenje po navadi nima roka trajanja in je zimzeleno celo življenje. Seveda je nega zelo pomembna, vendar bo vaša streha ostala zelena in vredna denarja skozi vse leto. Kadar pa streho zgradimo iz materialov, ki niso tako odporni vas bo prenova prišla veliko več kot normala zelena prenova strehe. Te materiale je potrebno obnavljat. Potrebno jih je negovati. Negovati pa je jih je potrebno s materiali, ki niso tako odlični za naše okolje. Kadar govorimo o sevanju so zelene strehe veliko boljše, prav tako tudi za radiacijo. Radiacija sonca se lahko zmanjša za 27 procentov pri obnovi strehe na ekološki način. Rastline zadržijo in uporabijo tudi veliko toplote za svojo rast in za svoj obstoj in pretvorbo klorofila, zato so esencialne za boljše okolje. Bodite pozorni tudi na davke pri prenovah strehe. Nekatere države so vam pripravljene pomagati s davki kadar se odločite za skupno dobro.

Slabe strani takšnega posega so gotovo stroški. Vsi vemo, da je prenova strehe enkraten znesek. Ta naj bi bil nekoliko 2x dražji od normalne strehe. Vsi vemo, da je lahko to veliko zalogaj za enkrat vendar kadar pomislimo dolgo ročno ta denar ni nič v primerjavi koliko ste doslej plačevali za kurjavo.  Prav tako je pri prenovi ali popolni prenovi potreben biti pozoren pri vodi. Vsi vemo, da je voda zelo težka, zato se je potrebno odločiti kako z deževnico, da ne boste en kar dar ostali brez strehe in brez hiše. Hišo je potrebno zgraditi trdno in  stabilno.  Zato je prenova strehe nekaj kar je potrebno prepustiti profesionalcem. Poznamo več vrst prenove streh. Ene so veliko dražje kot druge vsekakor pa je potrebno biti pozoren na dele in na koliko različnih faz bo razdeljeno delo. Ene strehe morajo biti končane v najkrajšem času in druge morajo biti končane v zelo hitrem času, so pa na voljo tudi strehe, ki se lahko gradijo po fazah.

Vsekakor, če nimate tega denarja in si ne morate vzeti kredita prosite vaše družine, če vam lahko pomagajo. Potrebujete eno osebo, ki se resnično spozna na svoje delo ostale lahko samo pomagajo in gledajo. Vsake roke vam bodo prišle prav. Velikokrat je možno dobiti hitre kredite za krajše čaše. Ker pa vsi vemo, da so obresti velike je zelo super, če lahko to naredite sami in če lahko prosite svoje najbližje, da vam pomagajo pri prenovi strehe. Prenova strehe je lahko zelo zabavna in veliko se lahko naučite.