Energije srca in srčne čakre

Naše srce je center našega veselja in sedež naših čustev v našem življenju. Kako dobro se preteka kri po našem telesu tako dobro se preteka sreča in veseljem v našem življenju. Kadar imami holesterol in kadar se prenajedamo in smo v začaranem krogu, ki nas zastruplja takrat imamo slab pretok veselja in sreče v našem življenju. Vse to pa vsekakor predstavlja srčne blokade in potlačena čustva. Srčni zastoj se po navadi zgodi takrat kadar nam je bilo vzeta vsa sreča v našem življenju. Neizživeta jeza, žalost, strah dejansko vodijo do krčenja naših ven blizu srca, to pa se zgodi kadar naši živci pošiljajo takšna sporočila do srca. Kadar smo veseli in smo srečni se v naših možganih sproži parastetik, ki blagodejno vpliva na naše srce in počutje, kadar pa smo žalostni in podobno pa nam se kri ne pošilja po telesu tako kot bi se mogla.

Srčna čakra je center srca in vključuje cirkularni sistem, pljuča in dihani sistem, roke in dlani. Seveda pa poznamo veliko različnih tipov ljubezni. Eden izmed njih je sebična ljubezen, zahtevna in posesivna ljubezen, nežna in ljubeča. Kadar je naša srčna čakra v ravnovesju čutimo ljubezen na poseben način. Največji strupi za naša življenja si obžalovanja, žalost, sram, obkrivovanje in strah. Vsa ta kompleksna čustva nam povzročajo blokade na določenih mestih in določenih čakrah. Psihologi ugotavljajo, da tisti, ki imajo veliko ljubezni v svojem življenju so tudi srečnejši in se lažje spopadajo s tegobami svojega življenja. Tisti, ki pa trpijo in so večinoma sami pa hitreje zbolijo in hitreje se jih lotijo kronične bolezni zaradi ponavljajočih se vzorcev.

Osebe, ki imajo visok pritisk, se ne zavedajo ali cenijo svojo lastno vrednost v temu svetu. Ali pa preveč dela nalagajo za svoje malo srce. Ne zaupajo univerzumu in višji sili, da jim bo pomagala. Če imamo žile zamašene to lahko pomeni, da imamo tudi težave z tem kako se sami izražamo, da je veliko zadržanega in ne izraženega. Ali zavračate in potlačujete samega sebe? Ali živite direktno in usklajeno s svojim srcem?

Naše srce je center večjih nasprotij in polarnosti je tako polarnost med možgani in srcem, med persono in sencami, med moškim in žensko. Najtežje je v življenju najti ravnovesje.  Če se odpre naša četrta čakra, ki je naša srčna čakra vse ostalo pride za tem. Najprej moramo odpreti svoje srce. Naše srce je most med tremi nižjimi čakrami in med 3 višjimi je tako rekoč dobesedno center v vseh pogledih. Naše srce se odpira na emocionalni bazi. Samo s čustvi in dotiki itd. Kadar je naše srce odprto in čutimo ljubezen in znamo ljubiti in smo ljubljeni takrat izražamo in čutimo samozavest, varnost in ljubimo brez posesivnosti in navezanosti. Ko se zavedamo kdo v resnici smo se vsi strahovi in dvomi razblinijo.